BELGESEL: ‘ÜLKE’NİN ALIN TERİ’

Pazar 17:00

 

26 Ocak Pazar

ETİN EN LEZZETLİ HALİ ADANA KEBABI

Hayatlarını el emeği göz nuruyla yaptıkları işlerden kazanan zanaatkârların, alın teri yolculuğu birbirinden güzel mesleklerin hikâyeleri ile Ülke TV’de… Programda bu hafta Adana’da yaşayan kebapçı Bilal Serttaş’ın eti bir lezzet şölenine dönüştürme hikayesi ele alınacak.

Ata mirası mesleklerin, usta çırak ilişkisinin öneminin vurgulandığı ‘Ülke’nin Alın Teri’ her Pazar başka bir mesleğin yolculuğunu ekrana taşıyor. Belgeselde bu hafta yirmi yıldır kebapçılık yapan ve mesleğine gönül veren Bilal Serttaş’ın öyküsüne yer verilecek. Müşterisinin ne yediğine önem veren, onların gözü önünde etlerini hazırlayan Serttaş, kebapçılığa başlayışını Ülke’nin Alın Teri’nde anlatacak.

Etlerini zırhta işleyen Bilal Serttaş, Adana kebabının namının dünyaya salınmasını sağlayan püf noktalarından da bahsedecek.

Geçmişi çok eskiye dayanan mesleklerde usta çırak ilişkisinin de önemine dikkat çeken ustalardan, ders niteliğinde sözler ve daha fazlası her Pazar Saat 17:0’de Ülke’nin Alın Teri’nde…

***

EL EMEĞİ GÖZ NURU MESLEKLER

Hayatlarını el emeği göz nuruyla yaptıkları eserlerden kazanan zanaatkârların, alın teri yolculuğu Ülke TV’de… Belgeselin yapım ve yönetmenliğini başarılı belgesel projelerine imzasını atan Şermin Dural’ın üstlendiği ‘Ülke’nin Alın Teri’ Ülke TV ekranlarında…

Bakırı sabırla döven bakır ustaları, halı dokuma tezgâhlarından yükselen emeğin sesi, unutulmaya yüz tutan ata mirası meslekler ve hikâyeleri Ülke’nin Alın Teri’nde… Mesleklerini aşkla icra eden atadan, ustadan miras kalan becerilerinin birkaç temsilcilerinden olan bakırcılık, sedef kakma, ipek halı dokuma ve deri ustalarının meslek yolculukları Ülke TV’de…

Geçmişi çok eskiye dayanan mesleklerde usta çırak ilişkisinin de önemine dikkat çeken ustalardan, ders niteliğinde sözler ve daha fazlası Ülke’nin Alın Teri’nde…